söndag 18 juli 2010

De två damernas stressiga turné

Kl 14:42 De två damerna sitter i ett hus vid ett köksbord intill en dator och surfar runt på sidor som får den mest kräsne semesterfirare att drömma om salta bad, kalla drinkar och solskyddsfaktor 30. Ingen av dem har särskilt koll på tiden. Men vafasen är det semester så är det!

Kl 14:45 Plötsligt sneglar den yngre damen på klockan som sitter på microvägsugnen i köket hos den äldre damen. Hon utbrister - "Herre Gud, vad är klockan?" De inser båda att tiden är knapp då bussen som ska ta dem båda till Sveriges näst största stad går 35 minuter senare!!

Kl 14:46 Springer den spänstige damen de hundra meter som krävs för att nå hemmet.

Kl 14:46 Den andra, lite tröga, damen tar sig in på toaletten och plattar till den redan rufsiga frisyren. Så fort har det nog aldrig gått. Parfymerar sig, plattar håret och borstar tänderna samtidigt. Passar även på att kissa :)

Kl 14.59 Kör en blå Volvo XC 70 in på en tomt uppe på hyllan. I bilen befinner sig en man i sina bästa år även kallad chauffören för dagen och en av de lite lätt stressade damerna. Inom två sekunder ansluter sig även dam nr 2 till bilen och sällskapet. Hon har på denna korta stund hunnit duscha, raka benen och klä på sig. Snabbt gör de en överslagsräkning huvida de ska hinna in i Kinnas enda matbutik för att köpa sig ett bevis på att de åker lagligt till den där stora staden som fortfarande är Sveriges andra i storlek.

Kl 15:04 Befinner sig den blå Volvon på parkeringen till matbutiken och två joggare kastar sig ur den och ett sprinterlopp startar plötsligt uppför de 20 trapporna, genom dörren och fram till biljettdisken. Samtidigt står två lugna semesterfirande damer vid kassan som har helt andra planer för dagen. De gör sig ingen brådska utan vill slå in paketer, leker 20 frågor med kassörskan osv. Bakom dem står två damer som just vunnit sprinterloppet på rekordsnabba 6,5 sekunder från parkeringen. Puls på ungefär 720 slag!

Kl 15: 09 börjar damen, den yngre att känna paniken och säger högt och tydligt vad damernas ärende är och försöker få kassörskans uppmärksamhet. Samtidigt någonstans kör en busschaufför lugnt och sansat och lyssnar säker på nyheterna. Han närmar sig sakta med säkert Kinna resecentrum.

Kl 15:13 inser en av de semesterfirande damerna att de uppjagade damerna måste nog få gå före om inte de ska missa sin buss. Därför får sprintertanterna gå före och de har exakt 7 minuter på sig att köpa sig en plats på bussen, betala, springa ut i bilen och ta sig till Kinna resecentrum.

Kl 15:17 slits bildörrarna till den blå Volvon upp och i förbifarten stängs dårarna!

Kl 15:19 gör den yngre damerna, ytterst likt en gazel, en rivstart mot en blå stor buss som visar sig vara "Inte i trafik" !! Hon saktar ner farten och de båda damerna sätter sig på en bänk för att sedan upptäcka att det faktiskt var bussen till den stora staden som stod inne på parkeringen.

Kl 15:26 öppnar de båda damerna varsin cider i bussen. Svetten har tagit över deras kroppar och de behöver nu svalka sig och få ner pulsen en aning. Båda skäms över pyset av deras burkar men känslan av att få något uppåthöjande i de stressade kropparna tar över.

En timma senare hoppar de av i Brunnsparken full med cider och förväntningar på kvällen. Tro det eller ej men de hinner med en shoppingvända innan de dårarna stängs. Gazellen som är tokig i kläder får tag på en skitsnygg tröja i första bästa affär och den andra icke gazellen luktar sig fram till Grandma´s. Där skulle hon kunna stanna i timmar och bränna tusentals pengar men nu visar klockan på att butiken stänger redan om 5 minuter och den söta rosa skålen som hon älskade från första stund blir kvar i butiken. Vad den äldre icke gasellen inte vet är att hon 6 timmar senare sitter på en lika stor blå buss som hon gjort för en halvtimma sedan och ångrar ihjäl sig över att hon inte köpte den.

Efter en snabb paus på en toalett i en biograf slår de båda damerna ner sina häckar på en pizzeria i närheten. Den smakar underbart och för ett ögonblick har de båda en normalpuls som gör att liver är gött och att semester är ganska fint trots allt. Men säg den lycka som varar. När verkligheten sätter in vet de ju att nu är goda råd dyra. För hur det än är så är det ju för konserten de befinner sig i den stora staden. För att få bra platser innebär det ju att en och annan tå får strycka med eller en armbåge eller två. Kort sagt de två damerna från landet tar sig bort åt Trädgården där kön ringlar långt bort runt det okände hörnet.

Innför grindarna återfinns lugnet. De vet båda att nu är de säkra och trygga. Trygga i Hans famn och trots att det nästan finns en religös läggning över området så är de lugna och hjärtat slår i takt med musiken. De är framme! Och allt annat stressigt är plötsligt bortblåst. Halleluja moment.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar