onsdag 18 augusti 2010

Borta bra men hemma bäst :)

Tänk vad tre veckor går fort ändå! Det känns inte så länge sen vi tog tåget ner till Köpenhamn för att sedan ta oss vidare till Cypern.
Vi har haft tre underbara veckor nere hos Natalie. När vi kom ner slogs värmen mot oss. Det fanns dagar då termometern visade på 47-48 grader..och det är varmt kan jag lova! Natalies nya lägenhet låg i Paralimni, några kilometer från Agia Napa.

Förra vistelsen på Cypern bodde vi på hotell och nu mitt bland cyprioterna. Det är både intressant och lärorikt att få bo så. Vi gick en bra bit till bussen varje dag och varje dag upptäckte jag något nytt hus eller ett underbart olivträd eller någonting annat. Vi använde oss inte av några klockor eller telefoner vilket var så skönt. Ena dagen låg vi på Nissi Beach en annan dag på Napala Beach. Många fina stränder och mycket fint vatten. Helt turkost kristallklart vatten.
Första veckan var Amanda med, en kompis till Gabriella. Andra veckan kom grannarna ner och sista veckan kom Johan. Så fullt upp var det hela tiden. Kvällarna tillbringades inne i Agia Napa, Protaras eller i Paralimni. Ibland åt vi hemma och ibland på mysiga restauranger.
Ungdomarna åkte till Grabbarna Grus för att få se hur skandinavier festar runt på Cypern men fick också känna på den berusande pulsen!!
Upplevelser man lever på länge! Vi levde både som turister och som inhemskt folk. När grannarna kom ner var det fullt ös. Vi hade verkligen roligt och jag hoppas att det blir fler semesterresor tillsammans!
Natalie bor vid en kyrkogård eller det är ingen kyrka men massor av gravar. Vi fick uppleva minst sju åtta begravningar. Där har man kistan öppen och man begravs bara någon dag efter döden. Det var alltid massor av människor runt gravarna på kvällarna. En del åt kvällsmat där och hade med sig brickor av mat. En del tände rökelser och andra satt vid gravkanten och samtala med den döde personen. Gravarna pryddes av plastblommor och plastkransar samt foto på personen. För fem år sen dog 220 personer från Paralimni i en flygolycka, på väg till Grekland. De hade byggt upp likt ett stall där de hade kort och annat på de döda. Många var barn och det berörde verkligen.

Så nu är vi hemma igen och det var dags att kasta sig in i jobbet direkt. Hjälp, jag har då varit borta alldeles för länge!!! Men snabbt är man inne i det igen...Men det blir långa dagar nu i början och det är mycket som ska fixas. Kvalitetsredovisningar hit och visioner dit.

Ha det gott alla :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar