måndag 31 maj 2010

Simma lugnt :)

Var inne i stan och kollade SATC 2 igår med Åsa och döttrarna. Jag älskar att bara luta mig tillbaks och titta på glaoumor och lyx. Shoppa vad som helst och bara leva livet. Inte för att det lockar mig att leva så men lite frestande är det ju ;)
Bra var den och ser redan fram emot en tredje film.
Är hemma från jobbet idag. Mitt blodsocker rusar i höjden och jag ska försöka lugna ner kroppen med lite sunt levene. Hinner ju aldrig ta mig den tiden för motion längre. Sover inte på nätterna och somnar till framåt sex-tiden då det är dags att gå upp. Det känns som jag inte gick och la mig igår. :(
Ska inte streta på jobbet med allt på min egen bekostnad. Allt har ett pris och just nu vill jag inte betala det till jobbet. Snart är det sommarlov och då vill jag inte vara ett vrak utan då kommer den efterlängtade ledigheten då man ska ladda batterierna inför kommande termin.

Så ha det bra alla därute. Se till att säg någon snällt till någon idag :)

lördag 29 maj 2010

SATC 2


Idag har jag ägnat mycket tid till min Iphone. Har haft den i ett år men har inte brytt mig om att göra fullständiga inställningar. Men nu funkar allt igen och tom Spotify arbetar igen. Lördag, helg...fy fasen vad snabbt det går. Denna helgen har varit lugn eftersom Kjell jobbar både fredag kväll och lördag morgon. Jag har njutit av att ligga kvar i en varm säng med kalla lakarn fram till frukost.

Natalie och Niklas stack till Gekås tidigt för att sedan åka vidare till kusinen Andreas som fyllde 20 år i går. Grattis grabben! Inte länge sen du föddes!

Agens åkte till Elin och därmed var vi inte många kvar hemma.
Jag har bakat lite bullar för en gångs skull! Måste ju fylla nya frysen i garaget ;)

Var sugen på att dricka vin med grannarna men ingen är hemma. Suck, men det kommer väl ett tillfälle till veckan! Jag kollar på resor till Paris och London! Varför kan jag inte bestämma mig?! London är staden nr 1. Det kanske blir dit i alla fall. Först blir det Cypern 3 veckor i sommar. Den resan är redan bokad och betald. Det är väl därför jag måste ha ett nytt resemål. Förhoppningsvis kommer jag till Cypern i början på oktober också. Jag, Marie och Helen har ansökt om 17 000 kr var för en utbildning i digital portfolio. Igentligen skulle vi varit där denna veckan om vi nu inte hade glömt av att signera en liten namnteckning :/

Mors dag är det i morgon och jag ser fram emot frukost på sängen!!!
Idag fyller lilla mamsen 66 år. Grattis även till dig...vi kommer imorgon!

Imorgon kväll ska jag ta med mig döttrarna de äldre tillsammans med Åsa på SATC 2. Älskar den serien och älskar filmen och förhoppningsvis kommer jag att älska den andra filmen också!

onsdag 26 maj 2010

Äntligen

Tiden fullkomligt skenar...svårt att få tiden att räcka till. Grymt mycket i skolan och hemma. Det är någonting varje dag.
I måndags firade vi av pensionärerna Thord, Börje och Gudrun. På Valla höll vi till och det blev både grillbuffé och tipspromenad. Många goa skratt blev det. Jag och Tola höll på att bryta ihop när en del gamla lärare sjöng lite och andra kollegor som var liite roliga!! Hahahah ja, herre gud!!!
När jag kom hem var det fullt pådrag..Gabriella hade städat och var helt galen för hon ville att småtjejerna skulle vara uppe trots klockan var tio. Skulle spela Uno och andra spel.. Jag fattade ingenting!! Till slut fick jag bli arg och trycka ner dem i sängen. Efter en stund tog det i dörren och vem står väl inte där om inte fotbollsproffset!!! Jag blev riktigt överraskad. Hon har en förmåga att vilja lura mig när hon kommer hem. Hon skulle iof komma dagen därpå men jag hatar när jag blir lurad!! Men samtidigt så lycklig. Vi satt uppe halva natten och snackade. Mysigt.

Igår var Fina Åsa här och vi drack lite Lindeman. Gött är det att bara sitta och tjöta lite skit!
Vi bestämde oss för att gå på bio på söndag!

Idag har jag varit och klippt mig. Kort känns det! Emma ska öppna en salong i Göteborg så nu blir det till att åka dit. Jag kan överhuvudtaget inte ens tänka mig att gå till någon annan frisör.
Skulle till Lyckeskolan på föräldramöte men orkade inte mig dit när jag hörde att flera andra inte heller ville gå. Men vad ska jag dit och göra? Jag jobbar ju med flera av dem så skulle det vara något så får jag väl höra med dem då.

Nu ska jag slänga mig i sängen och kolla tv.

Gonatt alla <3

fredag 21 maj 2010

Om du lämnar mig nu...

Regn och regn..det känns skönt med lite regn om det bara slutar efter några dagar och serverar sol därefter. Jag sitter i köket och lyssnar på Spotify. Mest Winnerbäck som vanligt! Sjukt men jag tröttnar aldrig på karln. I flera år varje dag har jag lyssnat på honom. Framlänges och baklänges men love him.
Nu kommer grabbarna hem med småtjejerna. Skönt att slippa hämta i tid och otid :)

Ska försöka komma igång med att städa lite. Denna vecka har varit hemsk.. massor av saker både dagtid och kvällstid för att inte tala om nästa vecka hur den blir!!! Snart sommarlov och sol och solbränna :)

Ha en goer kväll alla ni som följer bloggen :)

torsdag 20 maj 2010

En underbar frihet :)

Startade dagen med att jobba över eller heter det jobba innan..har sovmorgon på torsdagar men idag skulle vi upp till Marieberg med klassen. Underbart väder men varmt att kånka upp dit.
Vi lekte, spela brännboll och fikade.
Har gått och haft en klumpa i magen hela dagen för Niklas och Kristofer hade uppkörning idag. Kristofer halv tolv och Niklas kvart i tre. Jobbigt att vänta. Kristofer ringde halv ett och sa att han klarat det. Underbart! Sen satt vi här hemma och väntade och väntade. Plötsligt kom bilskolans bil och stannade utanför huset. De satt länge och väl i bilen..men sen kom han ut med ett leende! Jaa, då var det två körkort och två nya bilar i familjen. Grattis till er!

Nu ska jag dra mig ner till Kinna och shoppa!!

lördag 15 maj 2010

Efter regn kommer solsken :)

Regn, regn, regn...idag ser det inte ut att bli någon sol. Igår var jag och mysiga kollegan och kursaren Helen på Skrädderiet och fikade. Vi satt i trädgården och det var helt underbart väder. Solen kom fram och det värmde på rejält. Drack kaffe och åt morotskaka. Efter några timmar anslöt sig Mia och Martina till bordet och vi fick sitta och skvallra lite extra!
Hemma tog vi det lugnt och njöt av det fina vädret. Lagade en kycklinggryta och vi åt sent. Johan var här och småtjejerna spelade lite fotboll med honom. Hade även fullt sjhå att övretala sonen att inte köpa en Ford Mustang som första bil! Det var helt omöjligt men efter att ha sovit på saken till idag har han nu ändrat sig och vill istället ha en Saab.
Det blev även ett glas vin ute med Ralph och Rebbeca. Vi tände eldstaden och när det kylde på satte vi oss framför elden. Softa grannar är det.
Vi vaknade tidigt och jag fick plocka ihop lite efter igår. Jag hatar när jag inte gör det direkt.
Längtar efter Natalie och vet att hon snart kommer hem. Hon har hemlängtan och det sak bli såå skoj att få träffa henne. Även om vi pratar varje dag på Skypen blir det inte detsamma. Ibland när vi är rikigt fjantiga här hemma tar vi på web-kameran!!! Vi visar hunden, katterna, lite svensk mat osv!!!
Nu är det Yatzyspel som gäller!!! Tror t om Kjell ska vara med!

onsdag 12 maj 2010

Vemodet som sveper genom rummet

Känner mig inte iform. Jag håller på att gå i små atomer av olika anledningar. Har en dispyt med sonen om vad saker och ting kostar och om man lånar något som i detta fall min cykel vill man hemskt gärna ha det tillbaks i det skick som var före. Nu står min cykel smutsig och med punka i garaget. Jag vill börja cykla till jobbet men va faasen! Är så sur och irriterad på honom.

På jobbet pyr det i alla hörn. Ingen känner arbetsglädje och många söker andra jobb, jag är också en av dem som försöker leta efter något annat. Det är inte kollegorna som gör att man vill byta utan helt andra saker.

Läste Aftonbladet innan..någon, troligtvis en eller flera inom familjen, har dödat 2 tonåringar och en man i ett hus i Härnösand, "Dessa har dödat deras flickvänner", hela tiden folk som har behov av att döda. Vart är vårt samhälle på väg mot? Nu är det vardagsmat att ge människor en gourmédöd. Häromdagen var det en 16-åring som dödade en jämngammal kamrat.
Livet går vidare för alla som inte är berörda men man har en och annan åsikt om dåden. Men offrens anhöriga då? Hur går de vidare? Usch, det känns som jag blir djup och ytlig om varannat... allt känns så konstigt.

Var är kärleken och att man värnar om varandra? Det finns inga svar men ibland när jag tänker till..så kan jag känna att min familj är det enda som betyder något. Vänner, visst det är underbart och ett måste. Men min fina familj är min stora kärlek. Då känns det som att det är helt ok att äta torra pannkakor till middag eller ha lite tid för att lyssna på hur dagen varit.

Idag har jag hört om så många olika saker som påverkar mig negativt. Men ska delge dem när jag och kollegorna tagit båten i hamn.

I alla fall är det lite långledigt och jag ska inte göra mer än nödvändigt förutom att sova. Allergitabletterna hjälpte och det är minst sagt pinsamt att det var så enkelt och om jag tänker tillbaks en tre år i tiden blir deet än mer pinsamt då jag dragits med detta även då men utan tabletter och utan vetskap fast jag borde förstått efter alla åren i vården.

Funderar på att byta jobb. Vad som helst bara inte lärare!! Fint efter 2 år va?

Gnällspiken ska snart spela Yatzy med en av tvillingtjejerna och attans om jag inte vinner!!!

lördag 8 maj 2010

Lite tråkig uppdatering..

Lite tjatig va att skriva om att man fortfarande är döförkylder...feber i torsdags igen och världens snuva. Undra om det inte kan vara allergi! Ska åka och köpa lite Clarityn när Kjell kommer hem. HAn jobbar och jobbar.
Det har varit lugn hela veckan förrutom massor av jobb.
Längtar tills att det ska bli lite varmare ute och att man är hemma om dagarna. Få ladda batterierna.
Har en kollega som åker till Kreta idag. Låter skönt. Men jag har fått för mig at det inte riktig är så varmt där än som jag skulle vilja ha det. Men att bara komma bort en vecka är ju inte fel.

Nästa vecka är det Kristiflygare och då brukar det var lite gökotta... mysigt!
I maj brukar det vara så himla mycket aktiviteter, både på jobbet och hemma. Vi har två pensionärer på jobbet som ska avtackas efter lång och trogen tjänst. Jag kommer att sakna dem.

tisdag 4 maj 2010

Läkare efterlystes!

Hur länge kan man förväntas att ha ont i halsen?? Jag är gudatrötter på att ständigt ha ont i halsen när jag sväljer. Om det hade varit halsfluss borde penicillinen mot öroninflammationen tagit bort den. Usch, eviga förkylning.
Goda nyheter: Min underbara dotter (en av dem alla ) kommer snart till Sverige. Som jag har längtat. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne. Tänker på att jag saknar henne och ständigt har dåligt samvete för jag inte ringer så ofta som jag borde och för att jag aldrig får iväg det där paketet som legat sen påsk :(
Bättring Anna Persson!
Nu är det mat och idag serveras köttfärsås och spagetti på mitt köksbord här i Marks Kommun ;)

Ha det gott alla där ute <3

måndag 3 maj 2010

Att äga ett ordförandeskap

Har man fest behöver man minst tre dagar efter för att återhämta sig!!
Vi hade sotarfest i lördags med Sofia & Jörgen, ÅSa & Johan, John & Camilla, Ralph & Rebbeca, Anders & Fia och Jörgen & Mia. En del barn var med men de skickade vi över till Johns hus!
Vi startade med att duka lite långbord för vi hade bestämt att vi skulle sitta ute och äta. Jag kan säga att det inte var det varmaste vädret och inte den varmaste 1:a maj heller :)
Kjell hade tänt i vedkorgen så vi eldade på i den och varmt blev det om man stod kring den.
Alla karlarna samlades runt grillarna och det är väl ganska typiskt tror jag. Har en känsla av att de tycker att det är otroligt manligt. Vi av andra sorten satt och smuttade på cider och vin. Det funkade bra det också ;)

Framåt tiosnåret drog vi cider-och-vin-drickare in i vårt hus medan karlarna stod samlade runt vedkorgen och ljög och drack öl...
Kvällens hemlige gäst, Niklas Häger kom lagom till kaffet :)))) Han ska vara bestman på Ralph och Rebeccas grekiska bröllop i sommar. Så han får nog bli den som axlar ordförandeskapet fram till nästa årsmöte som jag hoppas gå av stapeln någon gång i sommar :)

Vi höll i gång sent,fast jag kan känna att jag inte höll igång det minsta för drack, det gjorde jag inte. Signe blev sjuk strax innan de kom så jag ville hålla lite koll på henne! Men jag kröp väl ner i sängen vid 03-tiden fast när jag kikade ut kl 05 satt fortfarande Gadden, Johan och Häger eldvakt :) Hoppas de hade en lugn söndag säger jag bara...
Idag har det varit fullt upp på jobbet så man kan säga att det där med att mjukstarta en vecka, det begreppet finns nog inte. Ett litet studiebesök på värmeverket i morgon och ett besök på Kaskad på torsdag står på programmet denna veckan.