torsdag 30 september 2010

Mycket inspiration och mycket folk!

 Passar bra hemma hos mig :)
Att anordna en tjejkväll i en av kommunens trevligaste butik kan ju inte bli annat än bra! Jag, Åsa och Camilla åkte till Fritsla på tjejkväll och det var jättetrevligt. Många känningar träffade vi och det är alltid kul. Jag kan gå i timmar i den butiken för lite inspiration och det är inte alltid jag handlar men för det mesta åker det med något hem.

Idag var jag sugen på skyltar och det blev två stycken. Tyckte de var jättefina och jag har redan placerat ut dem. Sedan fanns det andra saker som jag skulle vilja ha men jag ska överväga lite först...

Det serverades små ljuvliga smörgåssnittar och vin eller vatten. Det kändes lyxigt att mingla runt bland allt folket. Hittade Leilas kokbok som jag faktiskt ska önska mig av barnen i julklapp..Hoppas nu de läser bloggen just idag :)

Ha det gott ! Kram Anna

Tjejkväll!

                                                          Foto: Lånad på Internet

Idag är det tjejkväll på Fritsla Tyglager! Det ska bli så kul! Fritsla Tyglager är en av mina absoluta favoritaffärer. Så mycket fint och trevlig personal. Agnes och Signes kompis, Alice, hennes mamma Anna jobbar där. Hon är en supergo människa som jag gillar väldigt mycket. Dessvärre träffar jag henne väldigt sällan då det alltid är fullt upp! Åsa och Camilla ska följa med om nu Camilla kan slita sig från hockeyn!

Det är ett strålande höstväder och jag fick skrapa rutorna på bilen i morse! Nu börjar det! Aldrig kommer jag ihåg att starta bilen lite tidigare heller! Fick ett litet sms från Kjell att sotaren hade godkänt kaminen och nu var det bara att elda på. DET ska bli så mysigt!

Den stressade dricker te med gaffel..så stressa ner :) Kram Anna

onsdag 29 september 2010

Äntligen hemma!

Det här fick bli min kvällsmat efter en lång dag i skolan. Hittade receptet på en av matbloggarna jag följer och det var verkligen gott! Kan ju avslöja att det är vaniljyoghurt med mosad banan, hallon och granatäpplen. Granatäpplena var nästan rosa men jättegoda. Och jättedyra!!! 30 kr för ett granatäpple.. Tror jag ska palla lite såna äpplen på Cypern för nu är de säkerligen mogna! I somras när vi var därnere var de gulaktiga och behövde några fler månader att mogna på.

Nu ska jag ta min nya tidning ,som jag köpte igår men inte hann att läsa , och gå och lägga mig. Kanske hinner jag titta i Markbladet innan John Blund kommer hit!

Sov gott! Kram Anna

Skratt, berättelser och en och annan SO-lektion!

Bild: Lånad från Internet.
Här går det i 100 knyck! Har haft en sån där dag då många snabba beslut ska fattas och betänktetiden är noll. Men det är väl det som är tjusningen att vara lärare. Varje dag får man uppleva så många skratt och höra så mycket roligt som barnen berättar. Om en stund ska vi ha SO och läsa lite om Europa. Skojsigt!

Ikväll har vi föräldramöte och jag håller på att lägga in elevbilder i en Power Point presentation. Allting görs givetvis i sista stund!! Jag har varit ute och fotograferat barnen i alla möjliga situationer som föräldrarna ska få se i kväll. Hoppas de tycker om det men vilken förälder gillar inte att se sitt barn?! Det finns ingen i min värld i alla fall.

Samtidigt som jobbet fortgår planerar jag för min egen familj. Många bollar i luften... Jag hinner hem och servera lite middag innan jag är tillbaks på skolan. Någon ska träna inne-bandy och andra läsa läxor. Så ska man uppmana dem till att inte ringa under föräldramötet osv!

När jag sedan kommer hem blir det att läsa läxor med dem. Det är inte lätt att klara av engelskaläxan alldeles själv. Sedan ska det läsas ett kapitell ur boken "Sixten" och därefter är tiden min!

Reta inte krokodilen förrän du är över floden! Kram Anna

tisdag 28 september 2010

Drömhem & Trädgårds-stund

Nu är det lugnt och stilla. Alla läxor gjorda, böcker lästa och magar mättade. Det blir en liten stund för sig själv nu. Skönt men jag har lite kvar att göra. Tror jag skjuter det också på framtiden. För jag har köpt en ny tidning idag! Bästaste stunden på månaden. Drömhem & Trädgård. Kan sitta i timmar och titta på vackra bilder. Få lite tips om projekt om inte annat!!!

Det gör ont i mitt hjärta när Gabriella säger i förbifarten att kroppen de hittat på Hisingen var en försvunnen ung kvinna. Jag har själv fem döttrar och är ständigt orolig att det ska hända dem något. Jag är orolig för sönerna också men flickor är utsatta på ett annat vis. Att det finns människor därute som släcker någon annans liv, ett liv som precis börjat. Hemskt.

Var rädda om varandra. Håll någons hand och känn värme. Kram Anna

Ett försök till en bättre fru!

Bild: Lånad av Internet
Vilken härligt dag! Nästan så att man önskade att man var ledig. Där jag bodde tidigare hade vi stora björkar och askar. Hela trädgården var fylld av löv och jag krattade ihop stora högar. Lika roligt varje gång! Nu har vi en nygjord trädgård där vi endast har små äppelträd som inte har så många löv än...

Min man klagar på att jag sitter vid datorn för mycket och jag får kanske hålla med honom. Jag fastnar gärna i bloggar och även på facebook. Facebook är ett forum där man kan hålla sig uppdaterad både på gott och ont! Men jag måste kika in varje dag även om jag ska dra ner på det. Jag har lovat honom det... Fast han vet att jag är översocial och hur jag blir om jag inte får sitta där!

Jag hoppas fortfarande att Natalie ska få Internet snart så vi kan prata i timmar på Skype...Men snart kommer vi att ses. Om exakt en vecka åker vi ner till värmen, badet och drinkarna!! Får dock inte glömma att det är på kurs vi ska!

Missa inte att koppla av en stund i kväll! Kram Anna

Ta det lugnt och ta en fika!

Denna vimpel har jag också förälskat mig i och även den kommer från Nyblom o Kollén. Den finns verkligen mycket fint på deras hemsida. Kika in och gör ett besök. Du lär inte ångra dig!

I morse fick jag för att jag sköt upp min fikabakning till jobbet..Typiskt och sent kom jag upp också. Kom in i personalrummet med andan i halsen och med fika i handen! Det är en trevlig stund vi har en gång i månaden i personalrummet. Då firar vi de som fyller år i just den månaden. Grattis till Er!

Det du inte gör idag, kan du göra i morgon!!! Kram Anna

måndag 27 september 2010

Spänning till tusen!



Här går det undan minsann!! Jobbade sent idag och hem och rensade mer svamp (!) som Agnes plockat idag. Jag och Gabriella har bakat cup-cakes och igentligen skulle jag baka till fikat på jobbet i morgon men jag tror att jag skjuter det lite på framtiden..dvs i morgon bitti!! Men jag orkar verkligen inte för jag hade tänkt att se färdigt filmen jag började titta på igår kväll; "The Stepfather". Men Gud, vilken skräckis...jag kunde inte se färdigt den för jag var helt darrig och mörkrädd!! Behövde dagsljus för att se slutet!! Tyvärr har klockan gått och ute är det mörkt mörkt mörkt. Men jag ska se klart den.

Fina Susanne som jobbade hos oss på Stommenskolan mailade idag om att hon var sugen på en resa till Köpenhamn! Vem är inte det? Hon skulle kolla upp en resa närmare jul. Skojsigt!

Ta hand om dig! Kram Anna

Hjärtan och strutar!

Dessa underbara tyghjärtan och tygstrutar från Nyblom Kollén har jag förälskat mig i! Och jag tror inte att jag är ensam! För mig är inte julen bara röd utan röd är nog den färg jag använder minst i julstöket. Förra året var julen väldigt vit men i år har jag bestämt att den ska gå i vit/grå ton hemma hos mig. Då passar dessa tyghjärtan och tygstrutar in!! Mindre och mindre tomtar blir det också. Jag har endast ulltomtar numera! Ni ser, jag längtar till jul :)
Alla underbara dofter av granar, hyacinter, pepparkakor, glögg osv... Bara tre månader kvar nu...!!

Hoppas du fick en bra start på måndagen! Kram Anna

söndag 26 september 2010

Älskade unge, vilken överraskning!!



Jag hittade lite kantareller, ca 1 Liter i skogen när jag plockade mossa. Var jättestolt över den och hade tänkt mig en liten smörgås till kvällen. Jag o Kjell passade på att åka och handla en stund, ja kan det ha rört sig om 1 timma kanske. När vi kom hem hade Agnes, den lilla älskade ungen plockat 15 liter kantareller!! 15 liter som ingen hade upptäckt. Hon var skälaglad och det var vi med. Istället för målning blev det rensning av svamp. Men vad gjorde väl det!!

Nu ska jag med gott samvete ta med mig en påse godis till soffan och krypa ner och titta på "The Stepfather". Skönt ska det bli!

Ha en mysig filmkväll ni andra också! Kram Anna

Kinnastens målerifirma...

 Jag fortsätter att visa lite höstbilder. När bladen blir så där underbart röda, visst är de vackra då?
 Ängeln i bakgrunden hittade jag på Gekås och jag ska ha den utanför ytterdörren till jul.
 Köpte faktiskt en ljung i går. Det lyser upp lite bland all mossa. Jag tycker det är fint att dekorera med mossa. Både vit och grön mossa har jag plockat massor av i helgen.
Så här blev det när det blev färdigt. Mossa, ljung och pumpor. Idag har jag fyllt blomlådorna och alla krukorna med mossa. Det känns lite tidigt med annat. Men fram emot 1:a advent pryder jag dörren med granris, enris och lummer. Hittar jag granris med kottar är det verkligen en bonus.

Det har blivit mycket målat och donat i helgen. Johan och Kjell har slitit med att sätta in kaminen och till slut blev det klart. Det var sannerligen mer jobb än de anade från början! Vi avslutade kvällen med Tacos och öl. Niklas och Kristin kom och gjorde oss sällskap. Det var jättetrevligt.

Agnes och Signe målar stolar för fullt. Jag har nog smittat över min energi till dem!! Sedan är det bara till att leta tyg till stolarna men jag har ganska klart för mig vad jag vill ha för tyg.

Ta en promenad och njut av höstluften! Kram Anna

lördag 25 september 2010

Fram med ljus och tändstickor!

Vilket mysigt höstväder det är idag! Fast kanske inte det ultimata för att sätta in en kamin och såga i taket! Här är fullt hus. Vi var uppe tidigt. Niklas och Kristin var här en stund och när de åkt satte jag igång och målade. Igår tog vi bordet och idag har jag målat en annan möbel. Fick lite hjälp av Agnes, Gabriella och Johan! Kjell och Selin håller på att förbereda något i golvet och i taket.
Då känns det som om det är bäst att fly fältet lite..alltså in i köket! Nu ska jag baka frallor till kaffet. Är lite sugen på att fixa iordning utanför dörren med någon liten blomma. Ja, vi får se vad vi hinner med idag.

Passa på att njut av regnet, i morgon kan det vara sol igen :) Kram Anna

fredag 24 september 2010

Så var det dags för TV´n

 Köpte lite nya burkar på Gekås. Tycker det är snyggare att ha lingon, rödbetor och sylt i såna burkar.





Ska laga lite fredagsmys. Ingredienserna blev: Ricottaost, färsk lasagne, zuccini, skinka, basilika, gorgonzola, lite Västerbottensost och lite matlagningsgrädde!






Jag kan säga att det blev väldigt gott. Jag la på alla ingedienserna på lasagneplattorna och rullade ihop dem och skar små 10 cm´s bitar och ställde in de i en form i ugnen. Kul att pröva på lite andra saker än det man gjort tidigare.

Småtjejerna är på mellanstadiedisco. De tycker det är så roligt! Idag skulle de vara hos Elin före och äta lite tacos. Jag ska hämta dem nere i Skene men först ska jag titta på Idol! Vi har börjat måla lite och det känns stökigt i hela huset!

Ta det lugnt ikväll och ha det bra! Kram Anna

Uppstädning pågår!

Det börjat att bli läge att ta på sig strumpor nu på morgonen. Jag springer fortfarande i mina ReplaySandaler och barfota. Men en dag tänkte jag när jag stod och skrapade rutan på bilen att jag nog borde vara ett bättre föredöme för eleverna på skolan! 

Igår när jag gick och la mig tittade jag som hastigast i almanackan. Hjälp, säger jag bara, Den är helt uppbokad. Det är något som jag inte mår bra av. Vecka 45 var den förvisso helt ren men därefter kör det igång igen. Nä,det är dags att städa upp allt man inte sätter som prio 1. Jag vill vara hemma med mina barn och pyssla i mitt hus. Läsa en bok. När gjorde man det senast? Sommarlovet tror jag! Vill titta på TV. När hinner man det? Fredagkvällar. Jag vill måla om i Agnes och Signes rum osv osv. Den enda som kan ändra på det är väl jag själv antar jag.

Fredag igen mina vänner. Undrar vad ni alla ska göra? Fredagsmys, bio, krogen, jobba, eller kanske njuta av den där goda boken :)
På tal om bok så är Bokmässan i full gång. Det är så underbart att gå där bland alla böcker och alla människor. Träffa lite kändisar och så. Tyvärr hinner jag inte gå dit så jag gav min biljett till finaste Birgitta. Men som sagt det hade varit roligt! Nästa år så!

Ha en fin dag, pussa på någon så kanske det dyker upp en prins :) Kram Anna

torsdag 23 september 2010

Utrensning i köket!

I morgon är det studiedag för elever och arbetsdag för lärare! Jag jobbar inte så länge på fredagar och i morgon har jag tänkt att dra igång projektet på allvar. Städa måste jag göra och rensa i skåpen nu när sonen ska flytta. Passar på att göra lite mer plats i skåpen. Fattar inte hur mycket bröte man har där igentligen.

Har köpt lite pumor som jag ska dekorera med utomhus. Här lär bli fullt upp hela helgen!

Snart, snart ska jag berätta något lite spännande som jag har framför mig men jag väntar lite till...blir lite smått stressad men jag vill gärna dela med mig!!!

God natt och somna aldrig osams med någon! Kram Anna

Projektet drar igång igen!

Till helgen ska vi äntligen sätta in kaminen. Det ska bli skönt att få in den. Samtidigt som Kjell, Johan, Ralp och Christian (?) pysslar med den ska jag sätta igång och måla igen. Jag fick en matsalsgrupp av Fridas föräldrar när de flyttade till Bohus och den ska nu bli vit och lite sliten. Lär ha att göra hela helgen MEN jag ska tjuvstarta redan i kväll!!

Alla här hemma är på ett strålande humör. Jeansson öppnar i Kinna idag och alla är nyfikna på det! Hoppas att det går bra för dem! Heja Stina, Henrik och Cecilia!!

Ha en bra torsdag, jag hoppas själv på en! Kram Anna

onsdag 22 september 2010

Sprungit gatulopp på Gekås :)

Idag har jag verkligen ställt till det. Missade Lovisas föräldramöte för vi åkte till Ullared. Som tur var tyckte Lovisa det var minst lika roligt på Gekås! Det har blivit så stort att det nästan är jobbigt att gå igenom hela. I Vi hoppade över klädavdelningarna och gick mest och kikade på användbara saker. Tyckte inte riktigt att de hade så mycket än. Det som de visat på bloggen var slut och det kändes trist! Träffade på Mia utan Schlagerkungen som var hemma och jobbade!
Lovisa hittade en skjorta som hon gillade. Och hon är expert på att hitta saker som hon lurar sin pappa att köpa. Idag sprang hon på den nya "stjärnan" i Ullaredssåpan Ola-Conny. Det tyckte hon var spännande :) Själv tycker jag att det känns knepigt att se folk man sett i butiken i flera år plötsligt blir kändisar i TV och i butiken!!

Matchen Elfsborg-IFK Göteborg slutade 1-1. Inte en enda gång har vi varit inne på Arenan och kollat fotboll i år. Vart tog den tiden vägen? Förra året såg vi säkert en 6-7 matcher. Får bli en bättring till nästa år.

I Markbladet stod det om den fina bloggen loulaskök. Fina bilder och goda recept. Jag har prövat flera stycken och alltid lika gott!

Sov gott alla bloggläsare där ute! Kram Anna

Hoppas på en fin dag idag.

Vaknade med huvudvärk och det kändes som om jag ville krypa ner i sängen igen- Men bara att bita ihop. Nu på morgonen är det lönesamtal med rektorn. Det är nu man ska argumentera för det som man gör bra på sitt arbete!
Lovisas klass har föräldramöte ikväll och jag som igentligen är sugen på Ullared. Men för Lovisa är det viktigt att vi går dit så det klart vi gör det då. Sedan är det alltid kul att träffa lite andra föräldrar!!!! Klassen har börjat på Lyckeskolan och det verkar som det funkar bra. Ullared ska jag och Kjell ta imorgon är det bestämt. Jag blir helt sprallig i tanken bara jag tänker på den affären... inte för att jag ska köpa så mycket men det är mysigt att bara gå och titta *fniss* Nää, inte ens jag gick på det där!!!!

Kjell hade köpt två vaniljhjärtan igår. Han försökte få mig lite gladare. Så jag åt dem båda två!!!! Det kändes i blodsockret i morse...Mer insulin till kvällen men jag ska försöka ta mig en promenad i kväll och sedan tror jag att jag ska ta med mig jobbet ut i skogen i em. Har lovat elever lite trattkantareller!!

Ha en fin onsdag, i dag är det Markbladet! Kram Anna

tisdag 21 september 2010

För att bli starkare måste man nå botten och sedan ta sig upp

Idag har en person gjort mig väldigt ledsen. Jag vet inte igentligen varför jag blev ledsen just idag för detta är ingen ny företeelse. Men jag brukar inte bry mig för jag omger mig alltid med underbara, fina människor. Jag har verkligen försökt att ransaka mig själv vad jag kan ha gjort den här personen. Men jag hittar inget. Jag gör mina åtagande men jag tror i grund och botten det handlar om utbildning. På min arbetsplats är det lite knepigt med vissa saker. Jag har läst till låg och mellanstadie-lärare i tre och ett halvt år och skäms inte att jag kan utföra detta uppdrag även om jag gästspelar på fritids. Personen kanske skulle vilja ha en behörighet också. Jag uppmanar alla att skaffa det om det är så man känner. Jag gjorde det men fick igengäld lite studieskulder....

Personen ifråga ser mig inte, pratar inte med mig, är luft för henne. Och som sagt, vanligtvis struntar jag i det för det finns så många andra. Jag funderar mycket på hur man kan jobba med barn när man behandlar kollegor så... Jag grät och grät när jag kom hem. Nu känner jag mig helt tom.

Men i morgon är jag stark igen..

Ta hand om er och tänk snälla tankar om varandra. Kram Anna

Godmorgon världen!

 Sitter i köket och njuter av tystnaden, vilken i sig kommer att ta slut vilken minut som helst! Då kommer tre små prinsessor upp som kanske inte föredrar att jag kallar dem för prinsessor längre!! Nä, nu är det kamp med kläder, hårborstar, och plattången! Tur att sextonåringens trots försvunnit. Kan bero på att hon mestadels börjar skolan sent numera!

Håller på att torka svamp i ugnen och det luktar svamp i hela huset. I morgon ska jag ut en sväng igen. Jag ska försöka hinna med att samla på mig lite mossa också. Både grön och vit. Den ligger bra i backar i garaget sen. Då slipper man desperat ge sig ut i novemberrusket. Jag brukar dekorera mycket med naturmaterial. Både fint och billigt. Såg en sån fin inspirationsbild i en blogg jag följer där man tagit en bänk, lite granris och annat. Ska försöka mig på något liknande närmare jul.

Idag slog det mig när jag tittade mig i spegeln hur blek man blivit. Det var inte länge sen man hade en gyllenbrun färg på kroppen. Men förhoppningsvis ska den snart bli brun igen. Idag är det två veckor kvar tills jag åker till Cypern igen! Vad härligt det ska bli.

Hör ni, ta hand om er och glöm inte att pausa, ta en kopp god kaffe! Kram anna

måndag 20 september 2010

Nu är det min tur.


Måndagar på jobbet innebär långdag. Detsamma är det med tisdagar. Men å andra sidan är det skönt me kortdagar onsdag, torsdag och fredag!

Nu är det Ullared på TV´n och barnen sitter som klistrade. Snart kommer min trevlige granne att medverka! DET ska bli kul att se honom på TV. Jag har sagt till hans fru, Rebecca, att det kommer smyga damer runt huset efter det!!! Jag brukar ju säga att jag har Kinnas snyggaste granne!

Men jag ska inte titta på Ullared utan jag ska lägga mig på sängen och titta i min nya tidning "Lantliv". Det är månadens höjdpunkt. Då vill jag ha tystnad och vara ifred. Enda gången jag vill vara för mig själv!

Det verkar som om alla i familjen är nöjda med dagen och Olle ligger och gnager på ett ben! Med andra ord en vanlig måndagkväll!

Ta hand om er och kramas lugnt! Kram Anna

En måndag morgon som du ska glömma...

...skrivet jag ett kärleksbrev du aldrig får. Detta är ett av dom sätt jag åtror dig på". Texten är Peter LeMarcs och är en av de vackraste meningar jag vet. Melodin är underbar men idag är varken text eller melodin så underbar. "En måndag morgon som jag vill glömma" passar mer in på resultatet efter gårdagens val. SD fick 5,8% av rösterna. Det mina vänner är skrämmande siffror.

Jag minns när jag var liten och här i vårt lilla samhälle bodde mycket jugoslaver och finnar. De arbetade många av dem i textilbranschen. Jag hörde aldrig någon klaga över att det var mycket invandrare här. Och det är skönt att ha just de minnena. Jag fullkomligt älskar hur kulturen blandas med olika sorters människor som i grund och botten är lika men olika. Jag älskar att laga mat inspirerad av andra kulturer och med varor som inte ens går att odla i Sverige.

Jag tar stort avstånd för allt SD står för och jag skäms över de 5,8% av människorna i Sverige som röstade för dem.

Säg något snällt till din partner, vän, kollega, barn eller varför inte till någon du aldrig sagt något till tidigare. Kramar Anna


söndag 19 september 2010

När hösten är som bäst!

Jag bjuder på några bilder från skogen idag.


Min ständiga följeslagare när man är ute i naturen; Agnes


Trattkantareller fanns det gott om!!


Älsklingen!



Agnes




Skogens guld!


Ibland känns det bra!

Agnes och Olle






Så kan det vara en dag i skogen! Stack till vallokalen tidigt och därefter åkte vi till skogen.Det är så avkopplande att gå där och andas in höstluft. Vi har knappt varit ute och plockat svamp de senaste åren. Det är igentligen nu som vi känner att vi kan göra lite som vi vill. Barnen börjar bli stora och de är gärna hemma själva. Jag har inte heller alltid haft orken. Barnen var små och där någonstans började jag plugga. Men jag tar igen det nu och njuter och njuter!!
Herre Gud, vad svamp vi hittade. Minst 30 liter och det sista hade vi inte plats för mer svamp. Det var verkligen hur skoj som helst att plocka. Vart man än tittade fanns det svamp. Vi lyckades hitta lite "Skogens guld" också. Olle verkade också trivas i skogen! Vi tillbringade 2½ timma där innan vi gav upp! Hem och rensa. Det ligger en stooor hög på bordet och jag bara inte orkar att sitta där hela tiden!! Blir en stund, sedan gör jag något annat en stund och sen dit igen! Rebecca ska få lite och om det är någon annan som vill ha får man höra av sig.
Bakade två citronkakor som vi kan ha i kväll när det är valvaka. Jag använder citron till väldigt mycket i matlagning och bakning. Igår när jag gjorde frallor använde jag Västerbottensosten som blev över när jag gjorde Ernsts grissini. Jag vispade upp ett ägg och droppade några droppar citron i. Sedan penslade jag frallorna och strödde på Västerbottensost. Blev hur friskt som helst och gott var det också!!
Undrar hur det går i valet?! Jag hoppas och hoppas! Det verkar vara dags för ett uppdrag till denna dag..och tyvärr mina vänner är det lite hemligt än men jag ska avslöja lite längre fram!
Lägg dig en stund på soffan och mys, det är ju söndag! Kram Anna










Vilken dag!

Foto: Bild lånad av Internet.

Gårdagen tillbringades i skogen. Vi hade bestämt att gå en runda för att se om det finns någon lummer och eventuellt mossa samt svamp. Vi gick en bra stund och plötsligt började vi se små trattkantareller. Och detta mina vänner var bara början!! Som jag tidigare skrivit i bloggen har jag inga svampställen här i Kinna...men nu efter två helger i skogen har jag det!!

Jag, Agnes och Kjell plockade minst 14-15 liter trattkantareller!! Det var svamp precis överallt. Vi ska nog gå en runda i dag med för vi var tvungna att lämna kvar. Sedan var det enormt mycket småtrattisar som vi ska spara tills nästa vecka!! Det var en härlig känsla!!

Sedan blev det bråttom till kräftskivan uppe i Tosthult. Jag hade lovat Niklas att jag skulle laga mat åt han och hans söta flickvän Kristin.

Vi hade en rolig kräftskiva men det kan aldrig bli fel när Christian är med. Han är så rolig att man borde ha med honom i väskan varje dag!! Han kan konsten att sprida skratt och glädje! Men hans Susanna är inte dålig hon heller! Vi åt gott och drack gott och sedan var det bara att konstatera att Christian troligtvis tog hem mästerskapet i Singstar.. !!

Idag är det val och vi ska åka ner till Lyckeskolan för att rösta. Visst kan man förtidsrösta men jag tycker det är lite det som är grejen att rösta på valdagen. Jag har bestämt mig sent för hur jag ska rösta och troligtvis blir det inte samma till riksdagen som till kommunvalet. Ikväll blir det en spännande valvaka som ska följas till det är klart!

Ha nu en lugn söndag, ladda batterierna och rösta rätt!! Kram Anna

lördag 18 september 2010

Grissini till kräftskivan

Har du bakat Ernst Grissini någon gång? Inte ? Häng med här, och du lär inte ångra dig!!
Du behöver en deg, gjord på vatten, jäst, margarin, salt, socker och mjöl, riven Västerbottensost, lufttorkad Parmaskinka och rosmarin.







Kavla ut degen i en rektangel ca 30x40 cm och pensla sedan med ägg.




Lägg ut Parmaskinkan, strö osten över och toppa med Rosmarin. Avsluta med flingsalt.



Grädda i ugnen 175 grader i 30 minuter.






Klara att avnjuta. Vi ska njuta av dem ikväll till räkor, kräftor och annat gott!






Jag kan rekommendera dessa och att det luktar gudomligt i köket nu!