lördag 1 januari 2011

Den gode grannens fantastiska nyår!

Den gode grannen...
Den trevliga läraren!


Så var det då årets sista dag. Den gode grannen vaknade med ett ryck. Han hade ännu inte helt klart för sig vad som skulle hända denna kalla decemberdag. Det var varmt under täcket men vad hjälpte det. Han behövde gå upp och delta i förberedelserna inför den stora nyårsgala som skulle äga rum i rummet brevid. För ett ögonblick ångrade han att han ställt sig upp vid den årliga glöggfesten hos den trevliga läraren, klingat i glaset, harklat sig och utropat- "Nyår är vi hos oss". Men tillsagt är tillsagt. Han kliade sig på det manliga kända stället och drog ett djupt andetag, kastade av sig täcket och på några sekunder hade kalsongerna, joggingbyxorna och T-shirten med Sveriges bästa hockeylag kommit på. Skulle någon sett honom så hade de genast kommit att tänka på nybryggt kaffe!

Han får order av sin snygga fru att dukningen är hans uppgift idag. Han sjunker ner på köksstolen och känner sig överkörd. Duka? Manligt? No way. Han hade minsann helt andra planer.Nä, istället propsar han på att få tända maschaller, sköta bordsplaceringen och blanda välkomstdrinkar. Och i vanlig ordning klappar snygga frun han på axeln och säger att det är helt ok. Han ler triumpherat och ser sig själv istället lägga en Zlatan-frispark nere i Kinnahallen. För det är dagens mål. Både för honom själv och för Kinnahallen.

Samtidigt i huset brevid pågick nyårsförberedelser. Den trevliga läraren ser sig i spegeln. Hon ser glåmig och blek ut. Tänk vad en influensa sätter djupa spår ;)
Hon och hennes fina vän skulle ta årets sista promenad under tiden som den gode grannen och hennes egen man skulle defilera som Kinna IF´s nyförvärv. Hon kände att det var skönt att träffa lite folk igen och samtidigt få den dagliga dosen av motion!

Han kände sig som hulken och såg rubrikerna i såväl BT som DN. Han borstade av sig snön från handskarna när bilen stod på vägen. Hans puls hade varit uppe på max när han ensam lyfte upp bilen ur diket. Han var så stolt över att sönerna varit med detta oförglömliga ögonblick när de tre muskutörerna lämnat Kinnahallen för att vandra uppför den långa hästabacken. Plötsligt kom en yngling med bilen på bredsida och hamnade lätt ner i diket mitt framför dem. Likt stålmannen, Superhulken you name it, var han där på några röda sekunder och hjälpte den skärade ynglingen upp. Och med denna insats kände han sig redo för att fira nyår på rikigt.

Han bytte snabbt om, vände i och för sig mitt i dörröppningen för att spraya på lite parfym innan gästerna kom. Yes, he was the man of the night! Med flinka fingrar blandade han välkomstdrinkarna. Han visste helt utstuderat att kvällens kvinnor skulle gå igång på denna underbart goda mojito.

Hon gör sig iordning med nyklippt och nyfärgat hår. Den trevliga lärarens tillika trevliga dotter har fått agera frisör hela eftermiddagen. Den svarta tunikan åker på och tightsen men vad hon inte ser är att den svarta kjolen liggen kvar på sängkanten. Hon är helt upprymd inför kvällens händelser. Hennes bleka ansikte förvandlas till en brunbränd Barbro utan andra skavanker förvisso. Då påminner hennes yngre dotter med pojkvän att det var dags att åka. Hon vaknar ur Törnrosasömnen och plötsligt har hon förvandlats till en stressig taxichaufför. Men trots allt sitter hon strax efter med en Baileys i handen och småpratar med fina vännen, mannen och den evigt unge snygge fotbollsspelaren. Oj, vad tiden går fort när man har roligt. De småspringer över gatan och möts i dörren av kramar och pussar(!) från den gode grannen.

Den gode grannen småler när han ser att den trevliga läraren nästan sveper sin mojito. Hans planer går enligt beräkningarna. Plötsligt blir han genomsvettig. När de nu ska sätta sig till bords har han insett att bordsplaceringen fattas. Han ger snygga frun onda ögat och snabbt är hon där med...ja, vad i hela friden är det han ser. Lappar med indianer på. Sveriges sämsta korplag i den tuffa sporten ishockey. Och på de lapparna står det namn på församlingen som nu står och skrattar med glas i handen. Han hör dem långt borta. Han är rädd för att svimma inför de andra alfahanarna. Hur ska han reda ut situationen. Paniken stiger men han gör sitt viktigaste beslut någonsin. Han säger till slut; "Ursäkta mig men jag har ju insett att LöfbergsLilaLaget är det som gäller men tyvärr måste jag göra slut på gammalt papper så den fick bli bordsplacering dagen till ära". Han pustar ut när han hör folkets jubel!

Lekar har alltid varit den trevliga lärarens starka sida. Hon var inte ens orolig när det visade sig att flickor möter pojkar, män möter kvinnor eller tanter möter gubbar. Det skulle bli en promenadseger. Hon är en riktig vinnarskalle precis som hennes gode granne. Lika tjuriga och envetna båda två men oftast är det den trevliga läraren som drar det längsta stråt ;)

Efter mycket snapsande, sjungande, tävlande stod brudarna som segrare - som väntat.

Den gode grannen var inte nöjd. Långt ifrån. Alla hade berömt han för den otroligt goda förrätten med anor från Västerbotten, den gudomligt goda varmrätten som påminde om ett varmt mathjärta och den smarriga efterrätten som var gjord för en bantare.. men något annat hade grusat han planer. Kvinnorna, med den trevliga läraren hade alldeles för lätt tagit hem PING-pokalen. Inte för att läraren hade några kunskaper i del 2 momentet med filmmusik och filmer, men två andra brudar hade visat sig vara väldigt intelligenta människor trots hårfärgen och det hade han icke räknat med. Plan B.

Plötsligt ber den trevliga läraren den gode grannen om lite Spotify. Hon hade haft en musikdiskussion med en av kvinnorna som går under namnet Facklan och de hade kommit på att lite Sven-Ingvars skulle vara lite upptempohöjande för dessa ungdomar. Trots töntvarning hindrade inte det den trevliga läraren från att blinka lite med ögat åt sin goda granne!

Plötsligt har han tappat kontrollen. Ett gäng bara överkroppar har tagit över hans dansgolv. Det är farligt nära en julgransplundring. Kropparna vällde sig över dansgolvet blandat med kvinnoklänningar och tunikor. Skratt svett och solomoves om vart annat. Han kände ruset i kroppen och när Ebba Gröns gamla 800 grader dånade ut genom högtalarna lät han skjortan och T-shirten falla! Med hänsyn till sin snygga fru vill han inte tala om vem som hjälpte till.

Den trevliga läraren småler.

När han åter ser dagens ljus ser han samtidigt en inre bild ett vardagsrum som ser ut som ett slagfält, en snygg fru som sover tungt.Han undrar om sällskapet verkligen var ute på tolvslaget..skålade han.. tände de några lyktor ...och varför låg skjortan i granen? Tacksamt tänkte han ändå att det var tur att det var granen och inte grannen ;) Han kliar sig lite manligt någonstans och hör hur det plingar på dörren. Han vet inte om han drömmer när han ser sällskapet stå där fullt påklädda med hundar och allt. Redo för en promenad! Happy New Year grannen!


TACK John och Camilla för en oförglömlig nyårsafton. Det enda jag ångrar är att jag inte ställde mig upp, klingade i glaset, harklade mig och sa -" Påskafton är vi hos oss" !!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar