måndag 21 mars 2011

Till minne

Idag är det vårdagjämning och hela ordet smakat gott tycker jag. Tulpaner står på bordet och våren är allmänt härlig. Men det finns också saker i livet som är mindre roliga och härliga. Det har varit mycket sorg i bloggen det senaste och det beror dels på att Lovisas klasskamrat gick bort väldigt plötsligt och oväntat. En tung period både den som varit fram tills nu men även den tiden som kommer. Det är nu sorgen kommer på ett annat sätt. Tidigare har det varit så overklig och långt från att det verkligen har hänt men nu smyger sig vardagen in och det onda blir till verklighet.

Idag är det även 2 år sedan Gabriellas vän gick bort. 16 år och på tok för tidigt för lämna jorden. Det var också en chock. Plötsligt, helt overkligt,oväntat hände det. Jag kan se alltihop framför mig. Telefonen som ringde, Gabriellas förkrossade ansikte och allt annat som ett töcken. Bilfärden till Öxabäck på natten och en outhärdlig sorg bland de unga vännerna. Sånt händer inte men ändå händer det. Gabriella kunde inte närvara vid begravningen för hon hade beställt en resa till Natalie på Cypern långt tidigare. Hon fick tända ett ljus och minnas alla fina stunder tillsammans. Både i klassrummet och på innebandyn.Vi var på graven med blommor och en sten. Tungt. Idag tänder vi ett ljus till minne av Lina och på facebook finns en fin sida där man hedrar hennes minne i dag bl a genom att bära mössa.

Därför är min blogg fortfarande lite låg. Det känns att det finns ett behov av att visa anhöriga den respekten. För vad de går igenom är det ingen som kan förstå. Men de ska veta att vi är många som tänker på dem och gör allt för att stötta dem.

Ta hand om varandra. Många kramar Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar